Варна – Световно първенство

Варна – Световно първенство

На 11 ноември 2023 г. Варна ще бъде домакин на Световното първенство по спортни танци /шоу-програми/ под под егидата на Международната конфедерация CSIT, която е член на Международния Олимпийски Комитет /МОК/. Световното първенство ще излъчи световните шампиони в четирите най-високи категории, а именно Adult – състезатели над 19 години / класически стандартни и латиноамерикански танци шоу–програми/ и Adult Master – професионалисти / класически стандартни и латиноамерикански танци шоу–програми/. От българска страна организатор на Световното първенство е Българската Федерация на Клубовете по Спортни Танци /БФКСТ/ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Успоредно със Световното първенство ще се състои и Международен турнир Varna Open който ще се проведе на 11-12 ноември 2023 г. за всички останали категории. Организатор на турнира е клуб по спортни танци „Варна“ – Варна, с подкрепата на БФКСТ и Община Варна.

Световното първенство по спортни танци и Международният турнир Varna Open 2023г. ще се проведат в Конгресната зала на Двореца на спорта във Варна. Очаква се в тях да участват над 400 състезатели, включително финалисти от Световни игри, призьори от Световни и европейски първенства в различни категории.